Министерският ни съвет заседава извънредно... със студенти

Снимки: МС

Премиерът участва заедно със студентите в симулация

В деня, в който българските студенти празнуват - 8 декември, министър-председателят Гълъб Донев посрещна в Министерския съвет студенти от Клуб „Публична администрация“ към Философския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Премиерът участва заедно със студентите в симулация на заседание на Министерския съвет и отговори на техните въпроси за управлението и развитието на държавата.

Акцент в разговора беше работата на държавната администрация – сфера, в която студентите ще търсят своята професионална реализация за в бъдеще. Премиерът сподели пред младите хора, че личният му професионален път е свързан с работата в сектора на държавната администрация и по тази причина добре познава както експертната, така и политическата гледна точка при взимането на управленски решения. „Доброто управление на държавата се постига тогава, когато политическите решения са не само целесъобразни, но и законосъобразни. Отклонението от спазването на законите води рано или късно до задънена улица или до Върховния административен съд“, заяви Гълъб Донев.

Министър-председателят увери студентите, че в администрацията на Министерския съвет работят много качествени експерти, които в дейността си се ръководят от спазването на законите. „В бъдеще администрацията ще разчита на Вас“, обърна се към своите гости премиерът и изтъкна значението на подготовката им в университета, която е задължително условие да се реализират като добри професионалисти. „Бъдете упорити в това да търсите връзката между теорията и практиката, защото е много по-лесно, когато имате погледа и от двете страни, когато знаете как теорията може да се претвори в практически дела“, добави още премиерът Донев.

В края на срещата министър-председателят Гълъб Донев пожела успех на студентите и отбеляза, че за да бъдат наистина добри в своята професия, трябва да носят в сърцата и умовете си убеждението, че служат на България, съобщават от Министерския съвет.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK