БСП напуснаха заседанието на НС заради разкритата в записите "коалиция на имунитетите"

Снимка: Infomreja.bg

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов обвини ръководството на ПП-ДБ в национално предателство

Скандал в пленарна зала. Депутатите от БСП напуснаха заседанието. В декларация от парламентарната трибуна лидерът на партията Корнелия Нинова обяви, че формацията й отказва да участва в дебата за промени в НПК и обясни причините за това с изнесените на пресконференцията на Радостин Василев записи от разговори на лидери на обединението:

„Смятате ли, че след това можете спокойно да продължите дебата днес в зала, сякаш нищо не се е случило?! И смятате ли, че ситуацията е същата както отпреди половин час? Не! Изобщо не е същата, защото от тези записи става дума за отказ от национален суверенитет, за кулминация на паралелната държава и задкулисието, овладяло България години наред; става дума за скрити договорки на коалицията на имунитетите. Сякаш сме знаели вчера ви нарекохме „коалиция на омертата“ и „коалиция на имунитетите“. 

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов обвини ръководството на ПП-ДБ в национално предателство и фалшификация на изборите, пише БНР.

"Наблюдавахме това, което хората знаят - че в България има политическа отврат и гнусотия. Тази политическа отврат и гнусотия си има име - "Продължаваме промяната".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK