Гасят пожари край няколко села, има засегнати къщи

Снимка: Infomreja.bg

Около двадесет декара иглолистна гора е обхванал пожар в района на гърменските села Горно Дряново и Ковачевица

Екипи на Противопожарната служба-Кюстендил, от Горското стопанство и местни хора гасят пожар край кюстендилското село Полска Скакавица. Гори висока трева, като огънят е засегнал и къщи в селото. Това съобщи кметът Емил Димитров, цитиран от БНР.

Сигналът за пожара е подаден след 14 часа. Противопожарните екипи са започнали гасенето на терена веднага. Около 15 ч. e завалял и дъжд.

Около двадесет декара иглолистна гора е обхванал пожар в района на гърменските села Горно Дряново и Ковачевица. Това заяви директорът на Югозападното държавно предприятие /ЮЗДП/ инж. Дамян Дамянов, цитиран от БТА.

По първоначална информация пожарът е тръгнал в следобедните часове от земеделска нива между двете населени места. В гасенето участват пожарникари, горски служители и доброволци.

„Към момента пожарът е ограничен, а в района вали дъжд, което допълнително помага работата по гасенето”, посочи инж. Дамянов. Няма опасност за близките населени места. След приключване на гасенето на място ще останат хора да дежурят, посочи директорът на ЮЗДП.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK