Абсолвенти от три випуска на Правно-историческия факултет получиха дипломите си на тържествена церемония

Снимки: ЮЗУ

Тържествената церемония се провежда в година, в която факултетът отбелязва своята 30-годишнина

Бакалаври и магистри от випуските 2018/2019 г., 2019/2020 г. и 2020/2021 г. на Правно-историческия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ получиха дипломите си за висше образование. Тържествената церемония се провежда в година, в която факултетът отбелязва своята 30-годишнина.

Приветствие към дипломантите, завършващи специалностите „Право“, „Международни отношения“, „Публична администрация“, „Национална сигурност“, „Връзки с обществеността”, „История”, „Архивистика и информационна сигурност“ и „История и археология“, отправи деканът на факултета доц. д-р Николай Марин.

„Вие сте бъдещето на България. От Вас зависи каква ще бъде България и дали нашето общество ще стане по-модерно, по-демократично, по-справедливо и по-проспериращо. От Вас зависи дали публичните институции ще бъдат ефективен инструмент за гарантиране на интересите на българските граждани и на гражданите на Европейския съюз. От Вас зависи дали и доколко Република България ще се наложи като признат и авторитетен политически и културен фактор в Югоизточна и Централна Европа“, с тези думи доц. Марин се обърна към абсолвентите. Той им пожела здраве и успешна професионална реализация.

Дипломите на отличниците връчи проф. д-р Ангел Димитров – дипломат от кариерата, първи извънреден и пълномощен посланик на България в Скопие и съпредседател на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по историческите и образователни въпроси на България и Северна Македония. Проф. Димитров пожела на абсолвентите да бъдат любознателни, отговорни специалисти в своята бъдеща работа и достойни българи.

Плакети за отличен успех на дипломантите връчи ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков. Той им пожела да бъдат здрави, силни и уверени с дипломата на Югозападния университет „Неофит Рилски“ в своите ръце. Ректорът подчерта, че знанията, които са получили в Правно-историческия факултет, са залог за техните бъдещи успехи.

Приветствие към дипломантите отправи и кметът на Община Благоевград Илко Стоянов. Той отбеляза, че Правно-историческият факултет и Югозападният университет „Неофит Рилски“ са едно от големите богатства на Благоевград. 

Поздрав от името на дипломантите поднесе Мариус Мариянов – отличник от специалност „Право“. Сред абсолвентите, които се дипломираха с най-висок успех са и Марио Василев – специалност „Национална сигурност“, Миглена Иванова – специалност „Публична администрация“, Любослава Георгиева – специалност „Връзки с обществеността“ и Габриела Станкова – специалност „Международни отношения“

Специален поздрав към всички дипломанти, преподаватели и гости поднесе един от най-успешните и обичани изпълнители на българската сцена – Орлин Горанов.

На тържествената церемония присъстваха Татяна Андонова – зам.-председател на Окръжен съд – Благоевград, Марияна Мицева – зам.-председател на Административен съд – Благоевград, Малина Митова – ръководител на Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура – Благоевград, старши комисар Георги Кандев – директор на Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи – Благоевград, комисар Милан Миланов –началник на Областна служба „Изпълнение на наказанията“ – Благоевград, проф. д-р Иванка Станкова – зам.-ректор на ЮЗУ „Неофит Рилски“, декани и зам.-декани на факултети в ЮЗУ „Неофит Рилски“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK