Аутопсия в столицата установява причините за смъртта на Ангел Христов

Снимка: Infomreja.bg

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Кюстендил

Трупът на издирвания в продължение на близо 12 години, Ангел Христов – Геле е закаран в столична клиника за аутопсия. Това обяви пред ИНФОМРЕЖА говорителят на Окръжна прокуратура – Кюстендил, прокурор Мариана Сиракова.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, погребението на Ангел Христов от "Братя Галеви" бе спряно, а 53-годишният Ангел Христов издъхна от инфаркт преди два дни в имението му в Ресилово.  

„По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Кюстендил. Трупът е закаран в столична клиника, назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да установи причините за смъртта на Ангел Христов“, каза още пред ИНФОМРЕЖА прокурор Сиракова.

При първоначалния оглед следи от насилие не са установени.

Отделно от това е разпоредено да се направи идентификация дали трупът и обявеният за издирване с червена бюлетина Ангел Христов се отнасят за едно и също лице. Извършват се интензивни действия по разследването, обявиха още от държавното обвинение.

„В РУ – Дупница, образувано досъдебно производство след постъпил сигнал вчера за настъпила смърт на 53-годишен мъж в дома му в Ресилово. Той е бил обявен за международно издирване с червена бюлетина. Трупът е закаран за аутопсия, предприети са процесуални действия за изясняване на всички факти и обстоятелства, свързани с установяване на самоличността на лицето, причините за смъртта и кога е влязъл в страната. Работата по случая продължава под надзора на прокурор от ОП - Кюстендил“, обяви и говорителят на ОДМВР- Кюстендил, Катя Табачка.

Пред дома на Ангел Христов в Ресилово има засилено полицейско присъствие от екипи на РУ – Дупница и жандармерия.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK