Престъпник с няколко висящи дела опита да убие полицай

снимка: infomreja.bg

След гонка като в екшън филм полицай от Гоце Делчев едва не загина под гумите на лек автомобил „Мерцедес”. Колата управлявал без шофьорска книжка и в пияно състояние криминално проявеният Ибрахим Шенгов от гърменското село Дебрен.  

Катаджията от Гоце Делчев по чудо оцелял, след като с бясна скорост върху него връхлетял  умишлено престъпникът рецидивист, излязъл преди година от затвора за брутални изнасилвания и многобройни грабежи.       

Според полицаите Шенгов не се подчинил на стоп палка и избягал от проверка на КАТ в района на община Гърмен. Полицейският автопатраул въпреки трудния терен  настигнал и стопирал „летящия” мерцедес на Шенгов в района на село Огняново. Криминално проявеният обаче предприел неочаквана маневра и насочил возилото към един от полицаите с бясна скорост, с намерение да го прегази. 

Бързата реакция на атакувания полицай му спасила живота. Той успял да увисне във въздуха на вратата на полицейския автомобил, до който на косъм профучал мерцедесът на Ибрахим Шенгов. В рамките на половин час Шенгов избягал два пъти от полицейския автопатрул.

След инцидента преследването на престъпника продължило и той бил открит извън село Гърмен.

Срещу Ибрахим Шенгов още днес от полицията в Гоце Делчев повдигнаха обвинение с настояване за налагане на постоянна мярка „задържане под стража” и образуване на дело за опит за убиство на длъжностно лице, възпрепятстване работата на органите на реда, управление на автомобил без дукоменти и в нетрезво състояние.

Ибрахим Шенгов е с няколко висящи дела, като едно от тях е за блудство.     

КОМЕНТАРИ