Окръжният съд в Кюстендил постанови "Задържане под стража" за 41-годишния Кенан Д.

Снимка: Infomreja.bg

Присъдата е за незаконно преминаване на границата и паспорт с невярно съдържание

Кенан Д. / на 41 г., осъждан / е обвинен в това, че през периода 29.04.2023 г./06, 47 ч./ до 29.04.2023 г./ 18, 20 ч./ в условията на продължавано престъпление е влязъл през ГКПП – Капитан Андреево, и е направил опит да излезе през границата на страната ни през ГКПП –Гюешево, без разрешение на надлежните органи на властта, както и за това, че на ГКПП – Гюешево, на трасе „Изходящи автобуси“ съзнателно се е ползвал с документ с невярно съдържание – паспорт на негово име с невярно записана година на раждане, издаден от Република Босна и Херцеговина.

През януари 2023 г., Окръжен съд – Кюстендил, е определил по отношение на Кенан Д. мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 4 000 лв., която не е заплатил и е напуснал територията на Република България.

Събрани са писмени и гласни доказателства и фактически данни, които да формират убеждението за съпричастност на обвиняемия към инкриминираните деяния.

Окръжен съд – Кюстендил споделя и мотивите на Районен съд – Кюстендил, че е налице реална опасност обвиняемият да извърши ново престъпление и да се укрие, предвид невнасянето на гаранцията в пари и обстоятелството, че настоящите деяния са извършени в изпитателния срок на условно осъждане  по дело на РС – Свиленград от 2022 г.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил, е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK