Делян Добрев смята: На ПП им трябва още един глас

Снимка: БГНЕС

Не са нужни кой знае какви доказателства, че се купуват депутати, заяви на свой ред Десислава Атанасова

На "Продължаваме промяната" им трябва още един глас, за да си осигурят 121 депутати. Това заяви пред БиТиВи бившият енергиен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Делян Добрев.

ГЕРБ очаква още една колежка от "Възраждане" да се отцепи. Няма нито един народен представител от ГЕРБ, който ще се подаде на такава манипулация и купуване. Депутатите от ГЕРБ-СДС не се продават и няма да се продадат, увери Добрев.

По думите му всичко, което знаят депутатите на опозицията за купуване на депутати, е в сферата на слуховете. Няма логика да се подкрепи правителството с аргумент, че три банички и три айряна струват 10 лева, посочи Делян Добрев.

Не са нужни кой знае какви доказателства, че се купуват депутати, заяви на свой ред Десислава Атанасова пред БНТ.

Според нея едно правителство и неговото оцеляване да е въпрос на дилърство в парламента, е "върхът на безобразието", което може да се случи в политическия живот.

"Като депутати сме поели ангажименти към избирателите и партиите и тези заявления по време на парламентарните избори, в момента не се изпълняват. Много е странно шест месеца да ни управлява правителство, което не показа никаква управленска програма. То падна заради провала във финансовата политика и да се издига кандидат за министър-председател - именно основният виновникът за този провал и тепърва да се представят управленски приоритети за шест месеца - това е недопустимо в българския политически живот и тотална загуба на доверие у избирателите", категорична бе депутатката от ГЕРБ.

Тя увери, че партията й не участва в разговори за купуване на депутати, но призна, че поне двама депутати от ГЕРБ са били търсен преди вота на недоверие. Сега депутати от ГЕРБ-СДС не били търсени.

Атанасова съобщи и че днес ГЕРБ-СДС и БСП ще внесат предложенията си за промените в Изборния кодекс.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK