Радостин Димитров, „Български възход“: Влизаме в парламента с нови лица и безспорен опит в управлението

Снимка: ПП Български възход - Благоевград

Радостин Димитров е кандидат за народен представител от листата на „Български възход“

Времето на илюзиите свърши. Влизаме в парламента с нови лица и безспорен опит в управлението - заяви Радостин Димитров кандидат за народен представител от листата на партия „Български възход“ в Пиринско.

Радостин Димитров е кандидат за народен представител от листата на „Български възход“ в I МИР – Благоевград. Завършил е  висше  образование в Колеж по Туризъм в гр. Благоевград - специалност "Бизнес администрация". В момента завършва специалност „Стопанско управление“ в Габровски технически университет със специалност „Стопанско управление“ успоредно с допълнителна квалификация към Oxford Home Study Center със специалност “Рисков мениджмънт” Определя себе си като активен гражданин, отговорен и амбициозен родител.

Г-н Димитров определяте себе си като отговорен и активен гражданин. Смятате ли, че във Вашата партия има хора, които биха поели отговорността за управлението на страната?  

Да смятам, че в  ПП „Български възход“ има подготвени, утвърдили се като професионалисти хора, готови да носят отговорността за управлението на страната. В парламента трябва да влязат хора с опит, експертиза и професионалисти в сферата си. Отговорността за управлението на страната е наша.

Новите лица трябва ли да са необременени от политиката?

Споделям идеята, че просперитетът идва от млади и необременени от политиката хора, но разбира се те трябва да са имат качества и безспорен опит в управлението. 

Защо избрахте да се кандидатирате на предстоящите избори от партията на ген. Янев?

Целите, идеите и ценностите на ПП „Български възход“ са близки до моите и затова, когато ми бе предложено, приех да участвам в предстоящите избори като представител на гражданската квота в коалицията. Мисля, че при избора на народен представител на първо място под внимание трябва да се вземе личността и потенциала на кандидата. 

В колко мандата се прицелва партия Български възход в  Благоевградска област, предвид че е прохождаща партия?

За минимум два. За мен е важно да не съм депутат, а народен представител. Разликата е тънка, но ясна. Кандидатите за народни представители от листата на Български възход сме представители на народа, защитаваме неговите права. Вярвам, че хората ще ме подкрепят, за да ги представлявам в парламента, защото разбираме техните проблеми и съм готов да отстоявам разрешаването им. 

Вие сте от Петрич, с какви проблемите се сблъсквате най-често? Каква ще бъде първата Ви задача, ако хората Ви гласуват доверие?

Проблемите в града никак не са малко и те са от различно естество: здравни, социални, инфраструктурни. На първо място, е поставянето на ясни задачи и време за тяхното решаване. Неведнъж съм споделял, че осигуряването на качествена здравна услуга за Петрич и региона е задача номер едно за мен като кандидат за народен представител. Подобряването на транспортната свързаност между болничното заведение ще доведе до по-добро здравно обслужване на населението в по-малките населени места на областта. Реконструкцията на МБАЛ град Петрич е от ключово значение за населението. Много важен въпрос е да се реализират ефективни проекти, които да носят преки ползи за бизнеса и населението в селските райони и да са задължително съобразени с регионалните особености в дадената община. Този път инвестициите трябва да са насочени в територията на самите села, а не в градовете.

Напоследък все по-често се говори за евроатлантическа коалиция. Склонни ли сте на такъв компромис?

Смятам, че времето да разглеждаме въпроси за коалиция не е сега. В момента трябва да насочим усилията си към увеличаване на избирателна активност и мотивиране на хората. През 2021 гласувахме три пъти и сега в рамките на година и половина предстои четвърти вот за парламент. 

Какви мерки предвижда програмата на партия Български възход, за да се стимулира ръст на икономиката и инвестиции?

Като част от програмата на партия „Български възход“ имаме приоритет за „Икономика на иновациите“. Една от мерките, е въвеждане на принципа на мълчаливото съгласие, като начин за ограничаване на корупцията и създаване на по-благоприятна бизнес среда. Особен акцент трябва да са инвестициите в инфраструктура, която свързва селата и ключовите обекти, вкл. стопанствата и бизнес сградите, както и изграждането на системи за осветление и видеонаблюдение.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK