Въпреки пандемията, миналата година е била ползотворна за ТД "Момини двори" в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Расте броят на неговите членове

ТД „Момини двори“ В Гоце Делчев проведе редовно общо събрание, на което отчете дейността си през миналата календарна година, прие бюджета и програмите на клубовете за настоящата.

В доклада си председателят на Управителния съвет на дружеството Димитър Балтаджиев  отчете, че въпреки пандемията, почти всички планирани дейности са проведени.

В дружеството, което наброява 121 членове, са обособени 5 клуба – Пешеходен туризъм, Клуб за екстремни спортове „Прилеп“, Ученически туризъм, Ветерани и Хор.

Радостно е, че все повече млади хора стават организирани туристи. С голям ентусиазъм ученици от основните училища се включват не само в походи, но и в направата на маркировка.

Нараства интересът сред учениците и към екстремните спортове.

През отчетния период материалната база е добре стопанисвана. Продължава подобряването на условията в туристическата спалня, в която се извършва основен ремонт. Ще бъдат подменени водопроводът и канализацията.

Хижа „Славянка“ е увеличила приходите си. Добре поддържана е и хижа „Попови ливади“, в която туристите също се радват на добро обслужване.

Ремонтирани са транспортните средства, собственост на дружеството – пикап и микробус.

В доклада на Контролната комисия беше подчертано, че водената отчетност е в съответствие с изискванията. Всички задължения са изплатени. Финансовото състояние на дружеството е стабилно.

През настоящата година всеки от петте клуба се стреми да разнообрази дейността си. Клубът по екстремни спортове ще развива парапланеризъм. А спелеолозите планират експедиции в съседни страни – Гърция и Турция.

Специално внимание по време на събранието беше обърнато на подготовката за честване на 100-годишнината на дружеството, която се навършва през следващата година. До юбилея ще бъде написана и издадена книга за миналото и настоящето на ТД „Момини двори“.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK