Тържествено отбелязаха професионалния празник на пернишките огнеборци - 14 септември

Снимки: ОДМВР, Перник

Кметът на Перник Станислав Владимиров поздрави служителите за празника

Професионалният празник на служителите от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Перник, бе отбелязан днес с тържествен водосвет  и поднасяне на венци и цветя пред паметните плочи на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари Никола Миков и Сашо Евтимов.

На тържеството присъстваха кметът на община Перник Станислав Владимиров и заместникът му Стефан Кръстев, както и бивши служители на пожарната и гости.

Свещенослужители от пернишкия православен храм „Св. Иван Рилски“  почетоха паметта на загиналите при изпълнение на служебните си задължения пожарникари и отправиха молитва за здраве и благоденствие на действащите огнеборци.

Чрез кмета на община Перник бяха връчени плакет и грамоти на представителите на Доброволно формирование „Протожер“ към общината за добре свършена работа по време на гасенето на горските пожари през лятото.

От своя страна, кметът Владимиров поздрави служителите за празника и им пожела да бъдат живи и здрави и винаги така отговорни в работата си при ликвидиране на последствията от пожари и природни бедствия.

Тържеството приключи с вой на сирени и едноминутно мълчание пред паметната плоча на Никола Миков в двора на Пернишката пожарна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK