Инж. Методи Чимев с награда от конкурса „Кмет на годината 2022“

Снимки: Община Дупница

Той получи приза в категория "Развитие на спорта" за Средна община

Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев получи приза в категория "Развитие на спорта" за Средна община, в номинации за "Кмет на годината 2022". Той получи най-много гласове в платформата, в която от 15 до 30 септември всички можеха да гласуват в различните категории.

Наградата на инж. Чимев връчи служебният министър на спорта Весела Лечева. "Първо искам да благодаря на всички, които са гласували за Община Дупница. Тази награда колкото е приятна, два пъти повече задължава. Подпомагаме всяка година 21 клуба от общината, където са ангажирани над 1000 деца в различните видове спорт.

Подпомагането ще продължи, разбира се, защото Дупница е давала и дава национални състезатели в много спортове и то не на национално, а на световно ниво. Няма да ги изброявам, за да не изпусна някой. На спортните клубове помагаме и ще продължим да помагаме, разбира се, като ще наблегнем вече по-сериозно за търсене финансиране, с което да подобрим материалната база, за да имат още по-добри условия младите спортисти да се развиват", коментира инж.Чимев.

В същата категория при малките общини призът отиде у кмета на Белослав Деян Иванов, а при големите - в Кърджали на инж. Хасан Азис.
Това бе десето юбилейно издание на престижните награди за местно самоуправление „Кмет на годината“ 2022. В досегашните издания, Община Дупница е печелила на два пъти в други категории.

Над 72 хиляди българи дадоха своя глас и избраха победителите в онлайн гласуването на кмета.бг. Тържествената церемония по награждаването се състоя на 4 октомври в зала „Джон Атанасов“ на София Тех Парк.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK