Рокади в Областна управа - Благоевград! Стоян Христов поема поста от Николай Шушков

Снимки: Infomreja.bg

Шушков става зам.-министър в МРРБ

Рокади в Областната управа в Благоевград. Досегашният областен управител Николай Шишков отстъпва поста на Стоян Христов.

„Събрали сме се да обявя пред всички вас решение № 963 за освобождаваме и назначаване на областен управител на Благоевград. Министерски съвет реши Стоян Христов да бъде назначен за областен управител на Благоевград“, това обяви досегашният областен управител Николай Шушков.

"Щастлив съм, че предавам правомощията на областен управител на г-н Стоян Христов. Това решение на МС показва целенасочената политика на служебното правителство да се дава път и възможност на експерти да оглавят държавни институции.

Работата на г-н Христов е свързана с държавната администрация, работил е в Община Благоевград, в Областна администрация и е, може би, единственият държавнен служител, който е участвал и в четирите служебни правителства, назначени от президента Румен Радев.

Аз лично му пожелавам успех в новата работа, ще помагам с каквото мога“, каза още Шушков.

В аванс Николай Шушков обяви, че предстои да бъде назначен за зам.-министър на МРРБ. 

Зам.-областен управител ще продължи да бъде Слави Христов. Бъдещето ще покаже дали се налага назначаването на главен секретар на ОА-Благоевград, тъй като титуляр на този пост бе Стоян Христов, обясни още Шушков. Той не скри, че именно негова кандидатура е назначението на Стоян Христов за областен управител.

„Благодаря за оказаното доверие, както и за добрите думи, изказани от г-н Шушков. Благодаря и за добрата съвместна работа, надявам се това да продължи и занапред. Решението на МС е от вчера, една хубава дата, надявам се Св. Николай Чудотворец да продължи да ни помага и закриля всички нас“, каза новият областен управител Стоян Христов.

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK