Свиленски от Кюстендил: Българският национален интерес трябва да бъде защитаван

Снимки: БСП

Преди официалното откриване на празника Свиленски и Клечков поднесоха цветя на паметника на Димитър Пешев

Председателят на парламентарната група на БСП в НС Георги Свиленски и народните представители от левицата Бойко Клечков и Иван Ченчев гостуваха на Кюстендил за Празника на черешата.

Преди официалното откриване на празника Свиленски и Клечков поднесоха цветя на паметника на Димитър Пешев в центъра на града във връзка с отбелязване на 128 години от неговото рождение. Пешев е един от десетките спасители на българските евреи през Втората световна война в България. Акцентът на деня беше обаче срещата със стотици жители и гости на Кюстендил, които пожелаха да се снимат и разговарят с народните представители от социалистическата партия на "Cherry Festival". 

Председателят на парламентарната група на БСП в НС Георги Свиленски говори и по актуалната тема с ветото над Северна Македония, като категорично заяви в Кюстендил, че "Българският национален интерес трябва да бъде непрекъснато защитаван" и добави. "Ние вчера не подкрепихме френското предложение в Народното събрание и считаме, че докато не бъдат изпълнени условията залегнали  в договора за добросъседство, няма как България да дава зелена светлина. От тук нататък, след гласуването, единственото, което може да очакваме е изпълнение на  договора за добросъседство".

На въпрос към народния представител от левицата Иван Ченчев, дали гостите на Празника на черешата в Кюстендил ще избират скоро освен череши и  нов парламент, депутатът от БСП отговори: Дано избират повече в червено, но преди това трябва да се направят всички опити за консултации и преговори, за да не се допусне спирала на избори. Защото никой не може да даде гаранция, че при едни евентуални предсрочни избори след тях ,че ще има кабинет или ще има няколко други предсрочни избори.

Освен това има реална опасност и 2023 година да бъде започната без държавен бюджет в България. Защото не виждам какво мнозинство ще го гласува при едни нови предсрочни избори. Изключително важно е заради хората да има стабилност в политиката, която ще се опитаме да дадем от БСП. И между другото да кажа на кюстендилци, че си имат един доста деен народен представител в лицето на господин Бойко Клечков. Отговорен, присъства постоянно в залата на Народното събрание, за което аз го поздравявам лично, заедно с господин Георги Свиленски.

Народните представители от левицата Георги Свиленски, Бойко Клечков и Иван Ченчев подариха на граждани и гости на Кюстендил череши от щанда на БСП в Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK