Откриха 3-километровата отсечка на АМ „Струма“ между Благоевград и Симитли

Снимка: Infomreja.bg

След три месеца се очаква да бъде пуснато и трасето от Симитли в посока София

Открито бе трасе на АМ „Струма“ от Благоевград до Симитли в посока Гърция.

Трасето е 3-километрово. След три месеца се очаква да бъде пуснато и трасето от Симитли в посока София през новоизградения тунел „Железница“. Засега то не може да се реализира заради свлачище, което не е разчистено и укрепено в трасето към тунела.

Имам честта да открием участъка от АМ „Струма“ до Симитли.

Идеята да бъде пуснато движението е в два етапа – в следващия етап, надяваме до 3 месеца, да завърши укрепването в лентата, в която сега ще бъде пуснато движението, тя да бъде изцяло готова. Също така се надяваме да пускахме и тунела. До следващата година строителят е поел ангажимент да пусне целия участък. Позволихме си да пуснем макар и минимален участък – да има облекчение на движението, това каза министър Иван Шишков, който присъства на откриването заедно с: началника на АПИ – Иво Иванов, заместник-министъра на МРРБ – Захари Христов, началника на ОПУ - Благоевград, Иван Кунев, кметът на Симитли – Апостол Апостолов, директорът на ОДМВР – Благоевград – Г. Кандев, и не на последно място по важност – областния управител с административен център Благоевград – Николай Шушков.

В момента ще се пусне лентата на АМ „Струма“ в едната посока – към Кулата, а пътят от другата страна ще бъде двупосочен. Опитваме се поне минимално да пускаме движението. Ще се опитаме да пуснем движението между Шумен и Белокопитово. Всички пътища, които се пускат за екзалтация, получават разрешение за ползване. То ще бъде връчен на управляващия орган по проекта за транспортна инфраструктура, каза Шишков и връчи документа на Нина Белева - началник на отдела в управляващия орган.

За частта в Дефилето, трябва окончателно да се реши как да се преодолее дефилето, и тогава да се завърши. Като нямаме цялостни проекти, стигаме до това положение, пускайки временна организация на движението. Дефилето няма да го коментирам, защото в момента тече процедура. Ако нямаме цялостна магистрала, ефектът е половинчат, допълни Шишков.

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

иван11:03 - 30.09.2022
Егати измислените герои! Тази част е готова от три години на тях сега им светнал фенера да я откриват. Смешници!
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK