Онкоболницата в Благоевград продава линейка и сменя техника

Снимка: Общински съвет Благоевград

Местния парламент одобри и финансиране на процедури „Инвитро“

Общинският съвет в Благоевград одобри и трите предложения, касаещи онкологичната болница в Благоевград.

Общинският съвет даде положителен вот за даване на съгласие на управителя на СБАЛО „Св. Мина“ за изваждане от експлоатация на медицински апарат за кобалтово лечение. Това се случи по време на днешното редовно заседание на местния парламент.

Второто предложение касае продажба на автомобил за бърза медицинска помощ (линейка), като и то получи положителен вот от Общинския съвет.

Искането за разрешение за закупуването на медицинска апаратура на стойност над 30 хил. лв. за нуждите на онкоболницата в Благоевград пък бе одобрено с 38 гласа “за“ от парламентаристите.

С 39 „за“, бе прието предложението на  кмета на Община Благоевград за даване на съгласие за удължаване на срока за издължаване на остатъка от главницата по безлихвен заем с общ размер 807 хил. лв.

Предложението е съгласувано с Дирекция „Финанси на общините“ на Министерството на финансите.

На редовното заседание на местния парламент, общинските съветници дадоха положителен вот и за кандидатстване на Община Благоевград по Целева програма „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд“, финансирана по Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика.

Местния парламент одобри и финансиране на процедури „Инвитро“ със средства от бюджета на община Благоевград.

На днешното редовно заседание бяха взети 46 решения, съобщават от институцията.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK