Демерджиев: Трябва не само да спираме купения вот, а и да залавяме хората зад него

Снимка: БГНЕС

„Всичко, което съществува като добри практики, ще бъде приложено", каза още той

Амбицията на служебното правителство е да бъдат заловени хора, които стоят зад купен вот, ако има такъв. Това заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

„Към момента няма сигнали. Имаме богат опит, който е съхранен от предишните два служебни кабинета. В комуникация сме с ЦИК. Предстоят официални срещи следващата седмица. Всичко, което съществува като добри практики, ще бъде приложено. Амбицията ни е този път да заловим хора, които стоят зад купения вот, а не просто да го възпрепятстваме, като се случваше досега и то не поради липса на желание, а поради липса на капацитет н тази насока”, каза той.

Демерджиев посети българо-турската граница и зоната на отговорност на регионална дирекция "Гранична полиция" - Елхово, съобщава Нова тв. Целта беше да се запознае на място с организацията на работа, динамиката на миграционните процеси и оперативната обстановка.

„Причината за посещението бяха констатациите ни, че има увеличен миграционен натиск. Съпоставено със същия период миналата година, той се е увеличил 6 пъти, а съпоставен с миналия месец с около 24%”, отчете той.

„Засега няма никакви основания за притеснение. Наличните сили се справят. Командировани са около 860 човека полицейски сили от вътрешността на страната, които помагат на „Гранична полиция”, добави Иван Демерджиев.

По думите му ситуацията се следи и анализира ежедневно. „Ако има трайна промяна дори в рамките на няколко дни, ще предприемем мерки”, категоричен бе служебният министър на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK