Красимир Роячки подава оставка като общински съветник в Благоевград

Снимка: Личен архив

Причината е несъгласието му с решението на ОбС за поемане на дълг за реконструкция на парк „Бачиново“

Като общински съветник и председател на комисията по икономика в ОбС подавам оставка.

Това съобщи в личния си профил във Фейсбук общинският съветник от ГЕРБ - Красимир Роячки.

Причината е решението на Общинския съвет в Благоевград за поемане на дълг за реконструкцията на парк „Бачиново“. Ето и коментара му:

„Днес на извънредна сесия на Общинския съвет с извънредна точка, без присъствието на граждани, зад гърба ви, беше взето решение за изтегляне на най-големия кредит в историята на община Благоевград за обновяване и реконструкция на парк Бачиново.

Несъгласието ми с решението се състои в това, че такива проекти трябва да бъдат изграждани с европейско финансиране, а не чрез поемане на дългове, които ще връщат и децата ни.

Припомням ви, че само преди два месеца голяма част от общинските съветници отхвърлихме това предложение на редовна сесия, сега беше вкарано отново извънредно и мнението на част от колегите ми вече беше променено, по необясними за мен причини.

Като общински съветник и председател на комисията по икономика в ОБС подавам оставка, тъй като подобни решения противоречат на личния ми морал и възгледи за начина на водене на политика от община Благоевград“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK