Четири бански славея взеха награди от "Утринна звезда"

Снимка: Община Банско

Първото място отиде при близначките Ивона и Ивана Малчови

Над 1000 изпълнители от България и Македония взеха участие в тазгодишното издание на международния фестивал на изкуствата „Утринна звезда“. На сцената в Банско, пет дни малки и големи таланти от страната и чужбина, представиха своите театрални постановки и пиеси, фолклорно пеене и танци, балет, спортни и латино-американски танци, естрадно и инструментални изпълнения.

Авторитетно жури, председателствано от сопраното Росица Панайотова-Григорова, награди десетки таланти с дипломи, купи, медали и плакети за 1, 2, 3 място.

Талантливата Александра Калчева взе престижното трето място на провелото се в Банско 36-ото издание на фестивала на изкуствата „Утринна звезда” в категория естрадно и популярно пеене.

Една от най-добрите ни солистки Михаела Бояджийска грабна поощрителна награда в категорията естрадно и популярно пеене и сребърен медал в категорията фолклорно пеене.

Първото място отиде при близначките Ивона и Ивана Малчови в категорията фолклорно пеене – дует. 

На церемонията по награждаването зам.-кметът Сашка Въчкова поздрави неговия организатор Кирил Костадинов за усилията, насочени към развитието на талантите и уменията на децата на България. 

Тя пожела на децата успех и да продължават да развиват любовта си към изкуството и красотата.

Фестивалът на изкуствата „Утринна звезда“ превръща града в празник на изкуството и културата, той е създаден през 2008 година като първото международно издание на формата се провежда в Банско през 2010 г., съобщават от Общината.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK