Първи стъпки към "сбъдването" на индустриалната зона в Благоевград са направени

Снимка: Infomreja.bg

Общинският съвет прие бюджетна прогноза за периода 2024 – 2026

По предложение на кмета на Благоевград Илко Стоянов общинските съветници приеха изменението на Общия устройствен план за Индустриална зона „Зелен дол“. Точката бе разгледана по време на извънредно заседание на ОбС.

След взетото решение предстои изработване на ПУП, който ще детайлизира инфраструктурата и ще даде още по-ясни очертания на парцелите и имотите, предвидени в производствения парк.

Той ще бъде изграден по специфични правила и норми с повишени критерии за зелени системи, възможности за възобновяема енергия и нулеви въглеродни емисии.

Бъдещата Индустриална зона, която ще бъде разположена в непосредствена близост до АМ „Струма“, ще се реализира на два етапа. Планираната първата част от нея ще бъде разположена на около 650 дка, а целта на общинското ръководство е след това теренът да бъде разширен  до 1100 дка.

С изграждането на Индустриална зона „Зелен дол“ Благоевград ще се превърне в потенциален център за привличане на български и чуждестранни инвеститори.

Индустриалната зона е заложена в План за интегрирано развитие на община Благоевград (ПИРО), което да дава възможност за финансиране чрез Плана за възстановяване и устойчивост, съобщават от Общината.

Общинските съветници дадоха положителен вот по предложението на кмета на община Благоевград, с което дава съгласие Атанас Дафинов Дафинов – управител на „ОФК „ПИРИН“ ЕООД да участва в предстоящото извънредно Общото събрание на ФК „ ПИРИН“ АД.

То ще се проведе на 24.03.2023 г. (четвъртък) от 10:00 часа, при липса на кворум на 31.03.2023 г. (петък) от 10:00 часа.

Местните парламентаристи дадоха съгласие и по предложението от кмета на община Благоевград, относно укрепването на свлачищно-срутищен участък над пътя Благоевград-Бистрица-летовище „Бодрост“- местност Картала.

Общинският съвет прие бюджетна прогноза за периода 2024 – 2026 година на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности на Община Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK