Община Банско грабна Зеления Оскар

Снимка: Община Банско

От името на община Банско отличието бе прието от зам.-кмета Костадин Атанасов

Община Банско спечели приза в категория Публичен сектор - Обществени организации, общини и държавни структури на XIII Национален конкурс "Най-зелените компании в България". Наградите на победителите в уникалната класация на b2b Media в шестнайсетте основни категории бяха връчени на тържествена церемония. От името на община Банско отличието бе прието от зам.-кмета Костадин Атанасов, който бе придружаван от арх. Райна Цигорийна – началник отдел „Озеленяване”, и Константин Кожарев – началник отдел „Екология и чистота”.

Община Банско участва в конкурса за най-зелени компании в България с няколко от своите инициативи и кампании, които показват широкия спектър и устойчивостта на екологичната политика на общината. 

Приемам с гордост отличието за Община Банско, присъдено от журито след преглед на достойни кандидати, които също заслужават висока оценка. Ние получаваме приз в Националния конкурс за трети път и това само по себе си е доказателство за нашата устойчива зелена политика и поведение през годините. От кандидатурата ни е видно, че не се ограничаваме с работа само в една посока, а се стремим да бъдем „зелени” - от безхартиения документооборот, през икономичното осветление, до чистотата и красотата на община Банско, заяви зам.-кметът Костадин Атанасов при получаване на отличието. Той обърна внимание на два акцента – „Стремежът ни да приобщим гражданите и да ги превърнем в активна страна в процеса и особено ценното за нас - да ангажираме децата. Защото най-важно от всичко е мисленето на хората. Ако те имат усет, внимание и отговорност към „малките неща” като какво да правим с коледните дръвчета след празника или грижата на децата и младежите за птиците с изработване и поставяне на къщички по дърветата, тогава е лесно и поставянето и изпълнението на големите цели”, съобщават от Общината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK