Днес ще преобладава слънчево време

Снимка: Infomreja.bg

Облачно ще е над Източна България и над планинските райони

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. По-значителна ще бъде облачността над Източна България, а след обяд и над планинските райони. На места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен, в източните райони временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София - около 27°.

Над планините ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развие купеста облачност и на много места в масивите от Централна и Източна България ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен, по билата и временно силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 22°, на 2000 метра около 14°.

Над Черноморието облачността ще е често значителна. На много места ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони с гръмотевици. Ще духа умерен и временно силен североизточен вятър. Максимални температури: 24°-27°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Атмосферното налягане през деня ще се задържи почти без промяна - малко по-високо от средното за юни.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 52 мин. и залязва в 21 ч. и 7 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 15 мин. Луната в София изгрява в 4 ч. и 53 мин. и залязва в 21 ч. и 3 мин. Фаза на луната: едни ден преди новолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK