Облачността се разкъсва, огрява слънце

Снимка: Infomreja.bg

Максимални температури между 15 и 20 градуса

Днес облачността ще е разкъсана, на много места - до предимно слънчево време. По-значителна ниска слоеста облачност или мъгла ще има в сутрешните часове. Ще духа слаб северозападен, в Източна България - североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 15° и 20°. През нощта срещу сряда над югозападните и източните райони от страната облачността отново ще се увеличава и вплътнява.

Сутринта в планините ще има значителна облачност, а върховете ще са в мъгла. Около обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява, видимостта ще се подобри и след обяд ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 4°.

Сутринта, главно по южното Черноморие, ще има ниска слоеста облачност или мъгла, но бързо ще се разкъса и намалее. През деня ще е предимно слънчево. Ще духа слаб северозападен, след обяд – североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 14° - 18°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 45 мин. и залязва в 18 ч. и 38 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 53 мин. Луната в София залязва в 6 ч. и 13 мин. и изгрява в 18 ч. и 27 мин. Фаза: един ден преди пълнолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK