Преди обяд на запад валежите отслабват, на изток продължават

Снимка: Infomreja.bg

След обяд ще се активизират

Днес под влияние на средиземноморски циклон, преминаващ южно от страната, метеорологичната обстановка ще се усложни. Преди обяд в западната половина от страната валежите ще отслабнат, на места и временно ще спрат. Ще продължи да вали в Източна България. След обяд от югозапад, под влияние на нов средиземноморски циклон, валежите ще се активизират. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще е до умерен в Източна България и временно силен и с него ще продължи да нахлува студен въздух. В Предбалкана, по високите полета на Западна България, а вечерта и в Лудогорието дъждът ще премине в сняг. Сумарно за обстановката се очакват значителни количества между 15 и 35 mm, на места в Югоизточна България до 50-60 mm. Температурите ще бъдат без съществен дневен ход предимно между 3° и 8°. През нощта срещу понеделник в Западна България валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса.

Над планините ще бъде облачно, мъгливо и на много места ще има валежи, предимно от сняг. Ще духа силен, по билата и временно бурен юг-югозападен вятър, който през деня в ниските планински части ще се ориентира от североизток. Ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижават. Очаквана максимална температура на височина 1200 метра около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието ще е облачно и дъждовно. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усили до 10-15 m/s и с него ще нахлува студен въздух. Температурите на въздуха ще бъдат 8°-9°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за април и ще продължи да се понижава.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 04 мин. и залязва в 19 ч. и 56 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 56 мин. Луната изгрява в 3 ч. и 02 мин. и залязва в 11 ч. и 53 мин. Фаза: последна четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK