Борисов поздрави гръцкия си колега по повод Националния празник на Гърция

Снимка: МС, архив

Премиерът отправя сърдечни пожелания за благоденствие и по-нататъшен просперитет

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави гръцкия си колега Кирякос Мицотакис по повод Националния празник на Гърция – 25 март.

В поздравителния си адрес до Мицотакис премиерът Борисов отправя към приятелския гръцки народ сърдечни пожелания за благоденствие и по-нататъшен просперитет.

„В настоящия момент на тежки изпитания от различен характер съм уверен, че на основата на общите ценности и интереси, както и на взаимната солидарност ще обединим сили за преодоляване на трудностите и на техните, надявам се, временни последици за нашите граждани“, отбелязва още българският министър-председател в поздравителния адрес.

Премиерът Бойко Борисов изтъква, че през настоящата 2021 г. Гърция отбелязва 200-годишнината от началото на борбата за своята независимост. Борисов акцентира върху голямото значение на Гръцкото въстание от 1821 г. и припомня приноса и жертвоготовността на хиляди българи, които са участвали в него.

В заключение министър-председателят Бойко Борисов отбелязва отличните стратегически отношения между България и Гърция и приноса на двете съседни държави за напредъка на целия регион по пътя към Европейския съюз.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK