Симона Лулеова от село Баня е задържаната край Разлог заради притежание на марихуана вчера 25-годишна полицайка. Тя работи в столичното 7 районно полицейско управление. Това потвърди bTV, след телефонен разговор за нейната сестра.

Тя отказа да коментира задържането, но каза, че сестра ѝ е невинна.

Лулеова вече има и повдигнато обвинение, съобщи адвокатът ѝ. То е за притежание на високорискови наркотични вещества, което се наказва с 1 до 6 години затвор и глоба от 2 до 10 хил. лв.

Защитата отказа повече информация поне до насрочване на мярката ѝ за неотклонение.

Припомняме, че полицайката бе задържана в събота след открита марихуана в личния ѝ автомобил при провеждането на специализирана полицейска операция до Разлог. Шофьорката се легитимира със служебната си карта на полицай от столичното Седмо РУ.

Колегите ѝ откриват пакет марихуана с тегло 0,5 кг.

Вчера стана ясно и коя е задържаната служителка на МВР.

Това е Симона Лулеова, дъщеря на бившия полицай Иван Лулеов. 

През 2015 г. Окръжен съд – Благоевград призна подсъдимия Иван Лулеов за невиновен за причинявне на смърт по непредпазливост. Бившият полицай, който вече е пенсионер, застана на подсъдимата скамейка за това, че на 23 март 2013 г. около 23,30 часа на 1 км от ж.п. гара „Генерал Ковачев” е причинил по непредпазливост смъртта на Николай Иванов, припомня ИНФОМРЕЖА.

Полицаят използвал оръжие при изпълнение на служебните си задължения в качеството си на старши полицай в група „Охрана на обществения ред", сектор „Охранителна полиция” на РУ „Транспортна полиция” – Пловдив. Той нанесъл удар с дясната си ръка, с която държал служебно зачисленото си оръжие - пистолет „Макаров”, зареден със стоп - патрон, в областта на лявото рамо на пострадалия. Произвел изстрел, който се оказал фатален за Николай.

До инцидента се стигна, след като Лулеов получил сигнал, че се извършва кражба на кабели в района на жп гарата край разложкото село Баня. Полицаят пристигнал на мястото, където заварил двама роми да се опитват да задигнат кабелите.

При опит да ги задържи единият от крадците замахнал с брадвакъм Лулеов. Униформеният извадил служебния пистолет и стрелял. Изстрелът улучил в шията   Николай Иванов. Веднага щом видял кървяваща рана, служителят качил в колата ранения и го транспортирал до Спешния център, но лекарите не успели да спасят живота му.

Първоначално срещу Лулеов бе образувано досъдебно производство за умишлено убийство. Година по-късно обвинението срещу него бе променено и той стана подсъдим за причиняване на смърт при неизбежна самоотбрана.

Съдът го оправда по повдигнатото му обвинение. Магистратите отхвърлиха като неоснователни предявените граждански искове срещу Лулеов от двамата наследници на загиналия.