Сезонът чука на вратата: Кмет, концесионер и институции се срещнаха в Банско

Снимка: Община Банско

Общинските власти ще разчитат на сътрудничеството на институциите

Кметът на Община Банско и неговият екип проведоха работна среща във връзка с подготовката и старта на предстоящия зимен туристически сезон. В дискусия участваха представители на „Юлен” АД, „Охранителна полиция”, РУ на МВР-Банско, НП "Пирин", Филиала за спешна медицинска помощ - Банско, ВиК и РС ПБЗН.

Общинските власти ще разчитат на сътрудничеството на институциите, за да се подсигури безопасността и сигурността на жителите и гостите на града, както и организиране на една притяна и спокойна обстановка при провеждане на зимния сезон.

Директорът на „Юлен” АД Мая Христоскова информира, че всички съоражения на територията на ски зоната са в изправност и ще работят за откриването на предстоящия зимен ски сезон. От концесионера увериха, че дезинфекцията на ски зоната ще бъде два пъти на ден, като ще бъдат посигурени санитарно-хигиенни материали.

От НП "Пирин" заявиха, че планът за аварийните групи е разпределен и ще се съсредоточат срещу нерегламентираното каране на ски и моторни шейни в планината.

От 17 декември 2022 г. до края на турстическия сезон – 17 април 2023 г., влиза в сила и заповедта, с която се въвежда временна забрана за движение и паркиране на автомобили в част от общинския път Банско – х. Вихрен. Ограниченията са от местността Шилигарника (първи паркинг) до хижа Вихрен. 

Общинската управа заяви готовността си да координира работата на институциите и да съдейства, според правомощията и възможностите си, при решаване на проблемите, съобщават от Общината.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax