Милева за предложеното освобождаване на Гешев: Политически акт

Снимка: Прокуратура

Според нея в предложението на Янаки Стоилов няма юридически аргументи

„Прокуратурата не е учудена, че служебният министър на правосъдието, изпълнявайки волята на служебния министър на МВР - Бойко Рашков, внася такова предложение във ВСС”. Това каза за БТА говорителят на главния прокурор Сийка Милева по повод на предложението на Янаки Стоилов във ВСС главният прокурор Иван Гешев да бъде освободен предсрочно заради нарушения.

„Учудени сме от това, защо Стоилов внася сигнала срещу Гешев едва сега - дни преди да изтече мандатът на служебното правителство”, коментира Милева и определи ситуацията като политически акт, целящ само политически дивиденти и пиар.

Според нея в предложението се съдържат само политически, но не и юридически аргументи, и то е без никаква конкретика.

По-рано днес правосъдният министър Янаки Стоилов заяви, че свиква ВСС заради сигнал срещу Иван Гешев. Той обясни, че преди два дни при него постъпила информация от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков за допуснати нарушения от страна на главния прокурор. В сигнала имало данни за действия и бездействия на главния прокурор, които накърняват престижа на съдебната власт, затова и Стоилов предлага на съдебния съвет да започне процедура по освобождаване на Гешев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK