Helpbook: Недоволни пациенти в болницата в Сандански

Снимка: БГНЕС

Изпращат сигнали до редица институции за проверка

В платформата на Helpbook.info е получен притеснителен сигнал, адресиран до няколко институции с надеждата да се извърши проверка и да се предприемат санкции към медицински лица.

Потребителката на платформата се почувствала изключително зле и постъпила с висока температура за преглед в болница в град Сандански. Вместо това, тя била неглижирана и последвал отказ от дежурния лекар да я прегледа, след което я отпратил. Крайно разочарована тя пише следното:

„Този доктор е забравил защо е там!

Слушайки хорските приказки за отношението и безхаберието на част от докторите, ми се струваше, че хората преувеличават и не е възможно доктор, който е там, за да помага, да се държи сякаш е някакъв администратор и избирателно да решава върху кой документ да работи и в случая дали е на кеф да ме прегледа или не, или защото не харесвал поведението ми и за това нямало да ме прегледа! Тъжно е, много тъжно!

Сблъсках се с един от тези доктори, които показа точно такова безразличие към човешкия живот.

Въпросният д-р е млад доктор, който още от сега е забравил за Хипократовата клетва, а представете си по нататък какво ще му е отношението към нас хората в нужда! Какво прави там този човек? Държеше се сякаш съм му длъжна и защо по дяволите е събуден в 04:00! Арогантен в поведението си! Възмутена съм!
И после защо смъртността е толкова висока!? Еми ето за това, защото влизайки в лечебно заведение с един проблем, излизаш с друг. Пълно е с измислени доктори, които нямат знанията, компетентността и желанието да ни помогнат, а ни лекуват на сляпо.

А в някои случаи  не те и преглеждат- иначе са на първа линия!

Не говоря за всички доктори - да е ясно! Поклон пред много от тях, но има и такива, които е най-добре човек, да не ги среща!“

Наред са Изпълнителна агенция Медицински одит (ИАМО), Министерство на здравеопазването, Столична регионална здравна инспекция и Национална здравноосигурителна каса (НЗОК) да извършат незабавна проверка на случая.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK