Военната помощ за Украйна и хартиената бюлетина са в седмичната програма на НС

Снимка: Infomreja.bg

Предвидено е и изслушване на здравния министър Асен Меджидиев по искане на "Възраждане"

В седмичната програма на Народното събрание влизат проекторешение за предоставяне на военна помощ за Украйна и връщането на хартиената бюлетина като възможност да се гласува на избори, съобщава БНР. Депутатите предвиждат и изслушване на министъра на енергетиката Росен Христов.

На днешното пленарно заседание депутатите ще разгледат промените в парламентарния правилник, част от които предвиждат, че решенията в пленарната зала ще се взимат при облекчен режим, като необходимият брой гласове за приемане на законопроект ще се определя от броя на народните представители, регистрирани при последната проверка на кворума.

Предвидено е и изслушване на здравния министър Асен Меджидиев по искане на "Възраждане".

Очаква се в четвъртък депутатите да разгледат проекторешенията на "Демократична България" и ГЕРБ за предоставяне на военна помощ на Украйна и да изслушат служебния министър на енергетиката Росен Христов за доставките на газ в България от края на април досега.

В петък ще бъдат разгледани на първо четене промени в Изборния кодекс. Предложението на БСП е избирателят да има възможност да решава как да гласува – машинно или с хартиена бюлетина, а от "Демократична България" предлагат в ЦИК да бъде създадено специално звено за управление на машинното и електронното гласуване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK