ДПП „Беласица“ отбелязва Седмица на гората

Снимка: ДПП "Беласица"

Тази година честването ще премине под мотото „Довери се на лесовъда“

С редица инициативи Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите  отбелязва Седмица на гората 2023 г. Всички прояви във връзка с празничната седмица се организират съвместно с ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“, град Петрич и ТП „ДГС Петрич“. Тази година честването ще премине под мотото „Довери се на лесовъда“.

На 3 април от 11:00 часа проявите ще стартират с откриване на изложба с характерна за планина Беласица флора и фауна, която ще бъде представена в посетителския център в сградата на дирекцията в село Коларово.

Дейностите ще продължат на 5 април от 10:00 часа с почистване на туристическия маршрут от град Петрич до хижа "Беласица". Всеки, който има желание, може да се включи в почистването. Сборният пункт е при входа на стадиона на град Петрич. За всички участници ще бъдат осигурени ръкавици и чували.

Празникът на лесовъдите ще бъде отбелязан и с провеждане на лесовъдски игри, по методите на горската педагогика с деца. Най-значимото събитие за годината на работещите в системата на горите ще приключи със залесяване на кестенови фиданки на местността Тинкина поляна на територията на Природен парк „Беласица“.

С организирането на различни инициативи през тази седмица се цели повишаване на обществената осведоменост относно ценностите, значението и приноса на горите за балансиране на жизнения цикъл на Земята.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK