Президентът: Лъжата разбива политическата система и обществото

Снимка: Infomreja.bg

Той коментира и журналистическото разследване на Sky News

Лъжата разбива политическата система и обществото. Това каза президентът Румен Радев от Тирана относно политическите престрелки от вчера и днес. Президентът е на среща на лидерите на Европейския съюз и Западните Балкани в Албания.  

„Продължаваме да обсъждаме темите около енергийната сигурност, мигрантската криза и икономическото развитие. В България най-добре знаем, че без пълноценната интеграция на страните от Западните балкани не може да говорим за сигурност и стабилност на цяла Европа Продължаваме и темата за Шенген. Работим на всички нива на дипломацията, но трябва да се свърши работа и в България. Моят апел към всички политически партии – нека тази тема не се политизира. Нека не се използва за лична разправа между партийни лидери”, каза държавният глава.

Той коментира и журналистическото разследване на Sky News за ранен мигрант при стрелба на турско-българската граница в началото на октомври.  

„Върши се щателна проверка. Към момента от доказателствата е ясно, че имаме агресивно поведение от страна на мигранти, потрошен автомобил на „Гранична полици” и ранен български полицай при изпълнение на служебните си задължения. Нямаме факти, доказателства и данни че е бил произведен изстрел от български полицай към мигрант", обясни Румен Радев.

Пред журналисти Румен Радев обяви още, че България започва подготовката за сечене на евромонети. 

„Само преди минути в Брюксел бе подписан изключително важен документ от министъра на финансите и гуверньора на БНБ с всички страни от еврогрупата. Президентът на еврогрупата и секретарят Валдис Домбровскис подписаха меморандум, с който България започва подготовката за сечене на евромонети”, каза Радев.

Той изтъкна, че това е признание за усилията на няколко правителства. „Това е особено признание на всички страни от еврогрупата за усилията на служебното правителство да се справи с инфлацията”, каза държавният глава, съобщава Nova телевизия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK