БСП и Възраждане уважават Габровски, но не и ГЕРБ

Снимка: Infomreja.bg

"БСП за България" няма да подкрепи проектокабинета

„Благодарим за поканата. Изразявали сме многократно нашата политическа  позиция. Тук сме от уважение към вас, за да ви кажем кратко три изречения.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в началото на срещата между БСП и проф. Габровски за съставяне на правителство.

„Приемете нашето уважение като личност и като професионалист. Ние няма да подкрепим правителство, оглавявано от вас като министър-председател, тъй като това за нас е правителство на ГЕРБ“, категорична е Нинова и допълни: „Ние имаме дългогодишни отношения с партия ГЕРБ, те не са конюнктурни или от вчера. В продължение на години имаме своите спорове и противоречие по начина на управление на страната, по модела на управление. Тази наша позиция остава непроменена“, посочи тя.

„Уважаваме вашата амбиция. Ние няма да подкрепим този мандат. Има възможности за втория и за третия. Споделяме напълно, че България има нужда от стабилност, от работещ парламент и редовен кабинет“, каза още Нинова, цитирана от пресцентъра на партията ѝ.

ПГ на "Възраждане" няма да подкрепят проектокабинета, начело с проф. Николай Габровски. Това стана ясно от изявление на лидера на партията Косатдин Костадинов.

"Единственото правителство, което ще подкрепим, е правителство с мандат на "Възраждане". Личностите трябва да отстъпят назад. Аз не мога да кажа нищо лошо за професор Габровски, защото не го познавам", коментира той, съобщава БНТ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK