Васил Божков се сдоби с обвинения за корупция и рекет

Снимка: Infomreja.bg

Вследствие на престъпната дейност са нанесени щети на държавния бюджет в размер на 559 739 164,70 лева

Днес, 23.04.2024 г., Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) по досъдебно производство за организирана престъпна група, създадена с цел извършване на изнудване, длъжностни и корупционни престъпления.

Наказателното производство е образувано в закритата вече Специализирана прокуратура през 2019 г. във връзка с данни за престъпна група, която е имала за цел извършване на длъжностни и корупционни престъпления. В групата са участвали и длъжностни лица от закритата Държавна комисия по хазарта (ДКХ), съобщават от държавното обвинение.

На съд са предадени десет лица -  Васил Божков като организатор и ръководител на групата, а останалите девет лица - А.Г., Г.П., А.Т., Б.Б., О.М., Т.М., П.Г., Е.Д. и Й.Ч, като участници в нея, част от тях в качеството на длъжностни лица от ДКХ.

Божков е предаден на съд като подбудител в съучастие с длъжностни лица от ДКХ, които са извършили нарушение на служебните си задължения -  допуснали са да не се таксуват и да не се събират в пълен размер дължими такси по Закона за хазарта. Вследствие на престъпната дейност са нанесени щети на държавния бюджет в размер на 559 739 164,70 лева, съобщават от държавното обвинение.

Предстои СГС да насрочи разпоредително заседание.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//