Избори преди изборите: Церово отива на балотаж, а Сливница има нов кмет

Снимка: Община Кресна

Частичните избори в област Благоевград продължават и тази неделя

От четиримата кандидати на балотаж отиват независимата Искра Христова и  Иван Саков от ГЕРБ при разлика между двамата от едва шест гласа.

Правото си на глас упражниха 420 души - над 70 процента от избирателите в Церово.

Частични избори за кмет имаше и в село Сливница, община Кресна. С близо 77 процента надпреварата спечели  кандидатът на "Коалиция за България" Кирилка Илиева.

Частичните избори в област Благоевград продължават и тази неделя.

След проведения на 3 октомври вот за избор на кмет на село Церово и село Сливница, само в едното село бе избран такъв.

Село Сливница вече има нов управник. Това е Кирилка Илиева от БСП "Коалиция за България", която успя да спечели 77% от доверието на жителите.

Кметът на Кресна поздрави Илиева с думите:

Скъпи приятели, съмишленици и съграждани,

Уважаеми жители на село Сливница,

Струва ни се, че покрай еуфорията на вчерашния частичен избор за кмет на село Сливница и категоричната победа на г-жа Кирилка Илиева остана нещо недоизказано, за което никой не е споменал все още, а си струва да го направим, защото достойните хора не са толкова много и трябва да помним доброто, което са ни направили.

Да, надяваме се да ни разрешите и от Ваше име да благодарим на г-н Йордан Дончев за всеотдайността и грижите, които полагаше за своите съграждани в досегашното му битие на кмет на селото!

Държим, въпреки, че сме негови политически опоненти, специално да отбележим отличното взаимодействие и безпроблемната работа, които г-н Дончев постигаше във взаимодействието си с кмета на община Кресна, г-н Николай Георгиев. Тук е мястото да изкажем и личната благодарност на кмета и да пожелаем на Данчо успешна реализация във всяко бъдещо начинание!

Благодарим ти, кмете!

Успешен мандат г-жо Илиева. Вярваме във Вас!

От четиримата кандидати за кметския пост в село Церово пък, на балотаж отиват независимата Искра Христова и Иван Саков от ГЕРБ. Само 6 гласа е разликата между двамата кандидати при 70% избирателна активност или 420 души, упражнили правото си на глас.

В неделя – 10 октомври, ще се проведе балотажът.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK