Изложба, скоростно изкачване до хижа и курбан - това ви очаква в Разлог през август

Снимка: Община Разлог

Историческият музей в Разлог открива гостуваща изложба

Историческият музей в Разлог открива гостуваща изложба в Трявна по покана на Специализирания музей за резбарско и зографско изкуство.

„Магията на разложката запеска“ ще бъде представена в централна България на 5 август. Официалното откриване на изложбата е от 17:00 пред Школото в старопланинското градче.

Село Бачево отбелязва християнския празник Успение Богородично на 15 август.

Рано сутрин в понеделник в църква „Свети Димитър“ ще бъде отслужена литургия по повод Голяма Богородица. Камбанен звън от храма след 12:00 часа ще оповести раздаването на курбан за здраве, с който ще бъде почетена Света Богородица. В 18:30 часа в центъра на селото пред кметството празникът ще бъде отбелязан с тържествена програма, с участието на самодейците от НЧ „Самообразование 1928“ и оркестър „Якоруда“.

Община Разлог и ТД „Пирин“ Разлог организират скоростно изкачване до хижа „П.К Яворов“ на 6 август. По повод традиционни празник на хижата, тази събота ще се проведе състезание, в две дисциплини – бягане и колоездене.

Участниците ще трябва да преминат 9-километрово трасе, с 800 м. денивелация, борейки се за осигурените от организаторите купи и медали.

Програмата започва в 9:00 часа с раздаване на номера на участниците в местността Бетоловото. В 10:30 ще стартира скоростното бягане до хижата, а в 10:45 потеглят и колоездачите. Официалното откриване на събора и награждаването на победителите ще започнат в 13:00 часа.

В туристическия събор с музикална програма, участие ще вземат „Разложки мераци“ и клуб „Планинарка“.

Всеки желаещ гражданин и турист може да се включи в надпреварата с предварителна заявка или да получи своя състезателен номер на старта в събота.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK