Прокуратурата обвини майката на битото дете в Пловдив

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемата А.М. е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняема А.М., на 41 г., за причиняване на тежка телесна повреда в условията на домашно насилие на малолетно дете, изразяваща се в постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота – престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 4, т. 5а вр. чл. 128, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 23 септември 2022 г., вечерта, в болница в гр. Пловдив е постъпило дете – момиче на 1 година и 9 месеца, което е имало травми по главата и тялото, синини, както и следи от ухапвания, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Детето е било доведено от А.М., негова майка. След извършени прегледи и изследвания, с оглед установените травматични увреждания, лекарите са подали сигнал на тел. 112. Незабавно са започнали действия по разследването за установяване на фактическата обстановка по случая – разпити на свидетели и др. Заради противоречиви данни са били назначени експертизи за установяване на психичното състояние на майката и на телесните повреди на детето. Първоначалните доказателства сочат, че травмите по тялото на момичето са нанесени от А.М. Тя се е грижела сама за детето.

Предстои да бъде изготвено заключението по назначената съдебномедицинска експертиза, която да установи вида и характера на телесните повреди и най-вече механизма на тяхното причиняване. Назначена е и комплексна съдебна психиатрична и психологична експертиза на майката, чието заключение се очаква да бъде изготвено утре. По случая е проведена кореспонденция с отдел „Закрила на детето“ и социалните служби в гр. Пловдив. 

Обвиняемата А.М. е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Районна прокуратура-Пловдив, ще внесе искане в съда за определяне на марка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо нея.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK