Гешев внесе в НС допълнителни материали за сваляне имунитета на Борисов

Снимка: Infomreja.bg

Материалите са във връзка с досъдебно производство на Софийска градска прокуратура, известно в медиите като „Барселонагейт“

Главният прокурор изпрати в 49-ото Народно събрание допълнителни материали към внесеното искане за разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народния представител Бойко Борисов, бивш министър-председател на Република България.

Материалите са във връзка с досъдебно производство на Софийска градска прокуратура, известно в медиите като „Барселонагейт“, и съдържат доказателства, относими към предмета на разследване.

Материалите съдържат протокол за претърсване и изземване на имот, одобрен с определение от Софийски градски съд, с който са иззети множество веществени доказателства – документи и електронни устройства.

Приложени са още протокол за доброволно предаване, справка от проверка на СДВР по повод възложени оперативно-издирвателни мероприятия и молба за правна помощ до Република Турция, изготвена от отдел „Международен“ към  Върховната касационна прокуратура.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK