Съдят непълнолетен, убил и ограбил македонец в Бургас

Снимка: Infomreja.bg

Предстои първо заседание по делото

Окръжна прокуратура-Бургас предаде на съд М.А.- непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

Той е подсъдим за това, че е отнел сумата от 1400 лева от владението на гражданина на Северна Македония И.Н., употребявайки за това сила, изразяваща се в удари с дървен кол по главата на пострадалия. Грабежът е придружен с убийството на И.Н., съобщават от държавното обвинение.

Престъплението е осъществено на 22.04.2023 година в к.к. „Слънчев бряг“- запад. То е квалифицирано по чл.199, ал.2, т.2, предл. първо, вр. чл.198, ал.1, вр. чл.63, ал.1, т.1 от НК.

По време на разследването е установено, че М.А. и пострадалият са се познавали. В деня на убийството М.А. видял, че И.Н. носи посочената сума в себе си и съставил план да му я отнеме. М.А. забелязал, че пострадалият е изпил значително количество алкохол. Примамил го на предварително подбрано място, след което му нанесъл множество удари с дървен кол в главата, за да сломи съпротивата на гражданина на Северна Македония. М.А. отнел сумата от 1400 лева, а нанесените удари довели до смъртта на пострадалия.

Окръжен съд-Бургас е насрочил заседанието си за 06.12.2023 година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK