Съдът в Охрид отложи делото за побоя над Пендиков

Снимка: БГНЕС

Побойникът Спасески и адвокатът му напуснаха залата

Съдът в Охрид отложи за 12 юли делото на пребития шеф на българския културен център там "Цар Борис Трети" Христиан Пендиков. Това стана, след като един от нападателите му Илия Спасески и адвокатът му напуснаха съдебната зала.

Парадоксът е, че повод за напускането им стана отказът на съдията да отложи делото, съобщи БГНЕС.

Пендиков бе пребит на 19 януари в родния си град Охрид и днес бе първото заседание по делото, на което той присъства. След инцидента от местната прокуратура съобщиха, че престъплението е извършено поради българската етническа принадлежност на Пендиков.

По време на последното съдебно заседание Илия Спасески с гордост обяви, че "разбира обвинението, но не се чувства виновен". При побоя случаен минувач извикал да спрат, а обвиняемият Спасески отговорил: "Не си заслужава за българин да викаш полиция".

Пендиков бе секретар на местното българско сдружение, което заедно с всички останали в страната вече е закрито от властите в Скопие. Преди това на няколко пъти срещу клуба имаше стрелба и вандалски посегателства.

"Вече съм по-добре. Има още медицински изследвания, които трябва да направя. Имам два спукани прешлена. Лично не се страхувам. Но няма как да се чувстваш добре, след като си получил десетки смъртни заплахи на личния си профил", коментира Христиан Пендиков на излизане от съдебната зала днес.

Той се лекува в България, неотдавна получи и българско гражданство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK