Откриха 25 мигранти, натъпкани в бус край Симеоновград

Снимка: Infomreja.bg

В товарното отделение на автомобила били установени 25 мъже, граждани на Афганистан

Районна прокуратура-Хасково наблюдава досъдебно производство за това, че на 22 март в землището на Симеоновград, обл. Хасково, с цел да набави за себе си или другиго имотна облага противозаконно са подпомогнати 25 граждани на Афганистан да преминат незаконно през страната. Деянието е извършено чрез използване на товарен автомобил с българска регистрация. Това съобщават от държавното обвинение. 

На 22 март 2023 г. около 21 ч. по третокласен път в землището на гр. Симеоновград, обл. Хасково, служители на РУ-Димитровград спрели за проверка товарен автомобил, марка „Форд Транзит“, с българска регистрация. Автомобилът се управлявал Д.Г., на 34 г.

При извършена проверка в товарното отделение на автомобила били установени 25 мъже, граждани на Афганистан, без документи за самоличност. Мигрантите преминали границата на страната от Република Турция в Република България след преодоляване на възпрепятстващото съоръжение. Групата е трябвало да бъде транспортира до Сърбия. Автомобилът е иззет като веществено доказателство по досъдебното производство.

По делото са извършени действия по разследването - оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели. Водачът Д.Г. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР, като предстои да му бъде повдигнато обвинение по горепосочения текст. Извършват се активни действия по разследването.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK