Постоянен арест за рецидивист, извършил поредица кражби

Снимка: Infomreja.bg

В рамките на четири дни, Д.Д. проникнал в три жилищни имота като извършвал кражби на пари и вещи от тях

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, ТО-Горна Оряховица,  38-годишен рецидивист е задържан под стража за извършени поредица кражби на вещи и пари от жилища.

Д.Д. е привлечен в качеството на обвиняем от Районна прокуратура-Велико Търново за това, че за времето от 28.08.2021г. до 31.08.2021г. в гр. Горна Оряховица, действайки в условията на продължавано престъпление и в условията на опасен рецидив, противозаконно отнел чужди движими вещи от владението и без знанието и съгласието на собствениците, с намерение противозаконно да ги присвои. В рамките на четири дни, Д.Д. проникнал в три жилищни имота като извършвал кражби на пари и вещи от тях.

Обвиняемият е осъждан многократно. Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и съществува опасност той да се укрие или да извърши други престъпления.

Поради това Районен съд-Горна Оряховица е уважил искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо лицето.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново, ТО-Горна Оряховица.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK