Затвор за трима, обрали къща в Блажиево

Снимка: Infomreja.bg

Определението на РС – Дупница, е окончателно и не подлежи на обжалване

Трима подсъдими се признаха за виновни за кражба пред Районен съд – Дупница, и получиха ефективни наказания „лишаване от свобода“. За двама от тях – Б. С. и Б. Я. престъплението е извършено в условията на опасен рецидив и те ще изтърпят наказания „лишаване от свобода“ за срок от по 1 година.

Подсъдимият Г. С. е извършил кражбата в немаловажни случаи - повторно, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление и той ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата на тримата подсъдими, като определи първоначален „строг“ режим за изтърпяване на наказанията. По отношение на подсъдимите Б. С и Б. Я. от така определеното наказание ще бъде приспаднато времето, през което са били задържани по реда на НПК по настоящото производство.

Подсъдимите се признават за виновни за това, че на 19.05.2021 г. срещу 20.05.2021 г., от къща в с. Блажиево, област Кюстендил, тримата в съучастие, като извършители са отнели чужди движими вещи - моторна резачка за дърва, шлайф, бормашини, воден радиатор за лек автомобил, електрожен, акумулатори, всичко на обща стойност 561.50 лв. от владението на собственика без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвоят.

Кражбата е извършена чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот - срязване на верига на катинар и разбиване на врата. За извършването на кражбата е използвано моторно превозно средство – лек автомобил „Опел“, със софийска регистрация.

Определението на РС – Дупница, с което на тримата подсъдими са наложени ефективни наказания „лишаване от свобода“ за извършената кражба, е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK