Шестима с обвинения за пране на пари, иззеха от тях над 1 млн.лв

Снимки: ПРБ

Основната дейност на задържаните лица е контрабанден износ на цигари от България за Англия

Окръжна прокуратура-Сливен привлече към наказателна отговорност  шест лица, обвинени в контрабандно пренасяне на акцизни стоки и изпиране на пари. Те са установени и задържани при съвместна акция на Сектор „БОП“ – Сливен и ТД на ДАНС – Сливен, която е осъществена под надзора на Окръжната прокуратура в града.

Подробности по случая предоставиха пред медиите днес прокурор Веселин Гангалов – административен ръководител на Окръжна прокуратура-Сливен, и главен инспектор Слав Добрев – началник сектор „БОП“ Сливен.

Прокурор Гангалов и главен инспектор Добрев съобщиха, че съвместната акция е проведена през последните два дни. Предмет на претърсване са били 12 адреса на територията на град Сливен и околността. Открити и иззети са парични суми в различни валути, златни накити и скъпоценности, общата стойността на които възлиза на над 1 000 000 лв.

Основната дейност на задържаните лица е контрабанден износ на цигари от България за Англия, където те са били продавани на тройно по-висока цена. Преносителите на контрабандните стоки са регистрирани като социално слаби и са получавали помощи, които заедно с печалбата от цигари са пренасяли физически в България.

Прокурор Гангалов и главен инспектор Добрев добавиха, че дейността на обвиняемите лица е включвала и контрабанда на промишлени стоки от Турция в България.

Три от обвиняемите лица са задържани за срок до 72 часа и предстои по отношение на тях да бъде внесено искане за мярка за неотклонение „задържане под стража“. Работата по случая продължава като не е изключено кръгът на обвиняемите лица да бъде увеличен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK