Условна присъда за 85-годишна баба дилърка и внука ѝ

Снимка: Infomreja.bg

Съдът призна подсъдимите за виновни

Присъдата – лишаване от свобода за срок от 5 години, при първоначален режим „общ“ и глоба от 5 000 лв. по отношение на Антоан А. - на 25 години, осъждан, и лишаване от свобода за 2 години, с 5- годишен изпитателен срок и глоба от 5 000 лв. за неговата баба Анка П., на 85 години, неосъждана, за държане, с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, постановена от Окръжен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова бе потвърдена първо от Апелативен съд – София, а след това и от Върховен касационен съд.

Съдът призна подсъдимите за виновни, като съизвършители на престъпление по чл. чл.354 а, ал.1, изр.1, предл.ІV, алт.1-ва, във  вр. с чл.20, ал.2  и във вр. чл. 54 от НК, за държане, с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, с общо тегло: амфетамин с нето тегло 39,86 грама на стойност 1195, 80 лв. и коноп /марихуана/, с общо тегло 8,47 грама, на стойност 50,82 лв., без надлежно разрешително съгласно ЗКНВП.

Предприети са действия по компетентност за привеждане в изпълнение на наказанието „лишаване от свобода“, информират с писмо до Окръжен съд – Кюстендил, от Окръжна прокуратура.

През месец юни 2020 година, Антоан А. се призна за виновен и получи от РС – Кюстендил наказание от общо 24 месеца „лишаване от свобода“ за домашно насилие, непристойни действия и управление на МПС без свидетелство за правоуправление.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK