Алоизмамници наеха мъж от Петрич да вземе парите на баба от Сандански

Снимка: Infomreja.bg

Измамата е в огромни парични размери, но не е реализирана

Петричанин е осуетил осъществяването на телефонна измама на територията на Сандански. През вчерашния ден, чрез телефонно обаждане той бил нает от непознато за него лице да отиде на адрес в южния град, от където да вземе лек автомобил и да го  транспортира до  София.

Пристигайки на посочения адрес, му били дадени нови указания, че през прозорец на жилището възрастна жена ще му хвърли чанта с документи, които да транспортира в столицата. Получавайки от жената чантата мъжът видял, че в нея има дрехи и голяма парична сума, което го усъмнило и той незабавно уведомил органите на реда.

От работещите по случая полицейски служители е установено, че след обаждане на стационарен телефон  възрастната жена е въведена в заблуждение от непознато за нея лице, което се представило за полицейски служител и ѝ съобщило, че синът ѝ е участник в ПТП, при което е блъснато дете и е необходима парична сума в размер на 10 000 лв., за да не влезе в затвора.

Измамата е останала неосъществена и чантата с цялата парична сума в нея е върната на собственичката. Работата продължава.

Припомняме, че преди година жена от Сандански, търсила работа чрез онлайн обяви, бе наета от измамници, които я наели да вземе „пратка“ и да я транспортира до определено място. Заплащането било добро, но след като взела чуждите пари, жената се усъмнила и обадила на полицията. Телефонните измамници бяха разкрити в района на Ботевград. Санданчанката бе наградена от бившия директор на ОДМВР.

ОДМВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и недоверие по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно). Телефоните 150, тел. 160 и тел. 166 не функционират.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK