Доживотен затвор за убийството на брокерката Теодора Бахлова и Юмер Мехмед

Снимка: Infomreja.bg

Присъдата е на Окръжния съд в Бургас

Присъда по случая с убитата брокерка Теодора Бахлова и Юмер Мехмед, който разтърси Бургас през лятото на 2021 година.

Строителният предприемач Станимир Рагевски получи най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна. Решението е на Окръжния съд в Бургас, пише БНТ.

"Аз смятам, че това дело в своите специфики, не само в Окръжна прокуратура – Бургас, но и въобще в страната през последните години няма аналог, защото рядко се случва една и съща личност да умъртви двама души, близки приятели, по сходен начин и още повече след тяхното убийство да постъпи с трупните им останки по такъв безобразен и сочещ на пълна липса на човечност начин", заяви Десислава Трифонова, наблюдаващ прокурор.

"Подсъдимият, въпреки че запази мълчание през целия процес накрая подхвърли, че няма общо с престъпленията, в които е обвинен, което категорично се опровергава от доказателствата по делото", напомни Димитър Вълчев, адвокат на близките на убитите.

"Никаква присъда няма да върне майка ми, нито по някакъв начин мъката ми ще бъде по-малка, но съм безкрайно щастлива, че съдебната ни система даде адекватна присъда на…не мога да го нарека човек", заяви Християна Иванова, дъщеря на убитата Теодора Бахлова.​

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK