Окръжен съд – Кюстендил, даде ход на дело за убийство, с подсъдим 76- годишен мъж

Снимка: Infomreja.bg

Съдът потвърди взетата по отношение на Симеон мярка за неотклонение „Задържане под стража“

Петчленен състав на Окръжен съд – Кюстендил, насрочи делото за убийството на Васил В. / на 45 г. / от Кюстендил за разглеждане по общия ред, след проведено разпоредително заседание. Подсъдим е 76-годишният Симеон Стоянов. Според внесеният от Окръжна прокуратура Обвинителен акт, той е обвиняем в това, че на 07.09.2019 година, в апартамент на жилищен блок в кв. „Герена“ в Кюстендил е умишлено умъртвил Васил В., като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост– престъпление по чл. 116, ал.1, т.6, пр. 2 и пр. 3, във вр. с чл. 115 от НК.

Съдът конституира като частни обвинители и граждански ищци родителите на пострадалия и неговата сестра, които предявиха искове за претърпените неимуществени вреди, в размер от по 200 000 лв.

Окръжен съд – Кюстендил, назначи изготвянето от вещи лица на комплексна съдебно - психиатрична и психологическа експертиза на подсъдимия.

В днешното разпоредително заседание, съдът потвърди взетата по отношение на подсъдимия мярка за неотклонение „Задържане под стража“, като остави без уважение искането на служебния му защитник за изменението й в по- лека.

Съдът насрочи делото за 11 и 18 юни 2021 година, за които дати ще бъдат призовани свидетелите и вещите лица, съгласно Обвинителния акт.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK