Отслужват канон към Св. Богородица в храмовете в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

За благословение на жителите по населени места ще бъде носена иконата на Св. Богородица – Бачковска

На 1 август започва Богородичният пост, който предхожда празника Успение Богородично. По време на този пост Православната Църква е определила в храмовете да бъде отслужван канон към  Св. Богородица – по усилено моление на християните към Божията Майка, за Нейните молитви, благодатна помощ и застъпничество пред  нашия Спасител Господ Иисус Христос.

По този повод е изготвена програма с вечерните богослужения, които ще бъдат отслужвани в храмовете на Кюстендилска духовна околия.

През  Богородичния пост Православната Църква е определила в храмовете да бъде отслужван канон към  Св. Богородица – по усилено моление на християните  към Божията Майка, с благодарствени и хвалебни песни, за Нейните  молитви, благодатна помощ и застъпничество пред  нашия Спасител Господ Иисус Христос.

По този повод е изготвена програма с вечерните богослужения, които ще бъдат отслужвани в храмовете на Кюстендилска духовна околия.

За благословение на жителите по населени места, където ще се отслужват богослужебните последования, ще бъде носена икона за поклонение,  копие на чудотворната икона на Св. Богородица – Бачковска, която е дар на Архиерейското наместничество и се съхранява в храм „Св. Димитър Солунски“, гр. Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK