Срокът за деклариране на доходите изтича днес

Снимка: Infomreja.bg

Близо 500 000 декларации вече са подадени, 85% по интернет

Близо 500 000 граждани са подали данъчните си декларации за облагане на доходите в НАП до момента, 85 % от тях по интернет. Данъчната кампания за деклариране на доходите, получени през 2020 г., приключва в полунощ днес, 5 май за ползващите електронни услуги, и в 17,30 ч. за избралите да подадат формулярите си на хартия в офисите на приходната агенция. Декларацията може да бъде изпратена и по пощата, като важи датата на пощенското клеймо, припомнят от НАП. 

Предварително попълнената данъчна декларация е предпочетена от близо 70 % от деклариралите доходите си до момента, допълват от НАП. Всеки, който притежава ПИК или КЕП има достъп до нея през Портала за е-услуги на агенцията.

Срокът за плащане на декларирания данък за довнасяне по годишната декларация също изтича днес, припомнят от НАП. Най-удобният начин за внасяне на данъка е по електронен път с дебитна и кредитна карта. Услугата „Справка за задълженията с възможност за плащане“ е достъпна с ПИК и КЕП в портала за е-услуги на приходната агенция, като за плащания с т.нар виртуален ПОС не се дължат такси. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK